|
|

بررسی مشخصات فنی و کاربردی لوله های مسی

Copper pipes از انواع لوله ‌هایی هستند که برای بسیاری از کاربردها، از جمله لوله ‌کشی‌ های مسکونی و تجاری، HVAC گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع و توزیع گاز طبیعی گزینه قابل اعتمادی هستند. استفاده از این لوله های به مصر باستان برمیگردد. به دلیل دوامشان محبوبیت زیادی دارند به طوری که در شرایط ایده آل می توانند بیش از 50 سال عمر کنند. البته طول عمر لوله های مسی به عوامل مختلفی از جمله محل قرارگیری، شرایط محیطی، موادی که در آن جریان دارد و ضخامت لوله ها بستگی دارد. در کنار این مزیت مهم، نکته منفی در مورد لوله های مسی این است که نسبت به سایر لوله های فلزی در برابر خوردگی مقاوم تر هستند، اما اغلب به دلیل وجود عوامل متعددی چون شیمی آب، سرعت جریان بالا و اتصال زمین الکتریکی نامناسب خوردگی در آنها اتفاق می افتد. لوله های مسی مانند دیگر لوله ها از انواع مختلفی تشکیل شده که در ادامه به معرفی انواع لوله های مسی و کاربری آنها خواهیم پرداخت.

آشنایی با انواع لوله های مسی

بر اساس ضخامت، چهار نوع لوله مسی وجود دارد که هر کدام موارد استفاده خاص خود را دارند. لوله های مسی را از ضخیم ترین تا نازک ترین میتوان به صورت زیر طبقه‌بندی کرد:

  • نوع K سبز.
  • نوع L آبی.
  • نوع M قرمز.
  • نوع DWV زرد که همین ضخامت تعیین کننده قیمت، درجه فشار و دوام لوله های مسی و سایر موارد آن است.

مشاهده محصولات نوین لوله: قیمت لوله فولادی

انواع لوله مسی
انواع لوله مسی

لوله مسی نوع K

لوله ‌های مسی نوع K ضخیم‌ ترین دیواره را در بین چهار دیواره دارند. از آنجایی که حاوی بیشترین مقدار مس نیز هستند، سنگین ترین و گران‌ترین نیز محسوب می شوند. که همین ویژگی ها لوله های مسی نوع K را بسیار بادوام می کند. از این نوع لوله‌ ها اغلب برای ساختمان ‌های تجاری، شبکه ‌های آب شهری یا موارد استفاده صنعتی استفاده می‌شود. در دو نوع لوله سخت و رول های انعطاف‌پذیر به بازار عرضه می شوند.

لوله مسی نوع L

لوله های مسی نوع L و M در بین صاحبان خانه ها و ساختمان های تجاری کوچک محبوبیت بیشتری دارند.چرا که  لوله های نوع L ارزان‌تر از لوله های مسی نوع K بوده و دوام بالایی دارند که باعث می شود در شرایط بهینه دوام بیشتری داشته باشند. برای استفاده های زیرزمینی نیز مناسب اند. در مدل لوله های سخت یا رول های انعطاف‌پذیر عرضه می شوند و معمولاً در داخل خانه برای تامین آب آشامیدنی، حمل آب گرم و تامین آب به سیستم های اسپرینکلر استفاده می شوند.

از طرف دیگر، لوله‌ های مسی نرم نوع L برای استفاده در زیرزمین و بیرون استفاده می‌شوند، زیرا کار با آنها آسان ‌تر است و نیازی به اتصالات ندارند (که احتمال نشتی را افزایش می‌دهد). همچنین در مواقعی که نگرانی ‌هایی در مورد فرسودگی لوله وجود دارد (اگر فشار روی منبع آب خیلی زیاد باشد) این لوله ها انتخابی مناسب هستند.

مشاهده محصولات نوین لوله: قیمت لوله فلکسیبل

لوله مسی نوع M

در میان این سه نوع اصلی لوله مسی که برای توزیع آب استفاده می شود، لوله های نوع M نازک‌ترین دیواره لوله را دارند. این ممکن است به عنوان یک نقطه ضعف به نظر برسد، اما چند دلیل وجود دارد که نوع M را بهترین انتخاب برای بسیاری از صاحبان خانه می کند. از آنجایی که نسبت به دو مورد دیگر از مس کمتری استفاده می کند، در مقایسه با آن بسیار ارزان‌تر، سبک‌تر و آسان تر نصب می شود.

با همه اینها، چون آنقدر بادوام نیستند، اگر از لوله های مسی نوع M در سیستم لوله کشی خود استفاده می کنید، ممکن است لازم باشد عوامل زیادی را زیر نظر داشته باشید. چند نمونه از این عوامل در زیر آمده است:

فشار آب که از لوله های شما عبور می کند.

ترکیب شیمیایی آب.

شرایط آب و هوایی و چشم انداز (لوله های نوع M برای استفاده در فضای باز یا زیرزمینی مانند نوع L چندان مناسب نیستند).

لوله های مسی نوع DWV

لوله های مسی DWV لوله های تخلیه، ضایعات و دریچه بوده که برای حذف زباله های موجود در آب از ملک شما استفاده می شوند. برخلاف خطوط آبرسانی که نیاز به استفاده از فشار برای رساندن آب دارند، این لوله ها از جاذبه برای کار استفاده می‌کنند. این نرم‌افزار برای لوله های DWV مسی مناسب است، زیرا دیواره های آن حتی در ضخیم ترین لوله های DWV نمی توانند جریان فشار بالا را تحمل کنند.

به احتمال زیاد در خانه های قدیمی با لوله های DWV مواجه خواهید شد، زیرا بسیاری از لوله های دیگر قبلا با لوله های PEX یا لوله های PVC جایگزین شده اند. لوله های DWV بزرگتر از لوله های مورد استفاده در اکثر سیستم های تامین آب هستند.

مشاهده محصولات نوین لوله: قوطی کلید برق

آشنایی با انواع لوله های مسی در این مطلب
آشنایی با انواع لوله های مسی
نحوه نصب لوله های مسی

لوله های مسی به دلیل شکل پذیری در هنگام نصب بسیار انعطاف‌پذیر هستند. با توجه به ابزارها و روش‌ های مناسب، تغییر سریع خم‌ ها و همچنین طول را می‌ توان به راحتی در محل انجام داد. لوله نه ضعیف‌ می شود و نه حتی به دلیل خمش می شکند بلکه گاهی اوقات لوله مسی با خم شدن قوی تر می شود. لوله های مسی بسیار راحت نصب می شوند. با استفاده از مفاصل به طور منظم و جوشکاری آسان یا استفاده از فلنج برای کنار هم قرار دادن دو لوله، می توانید نصب را به راحتی انجام دهید.

مطالعه مقاله بررسی مشخصات لوله پلیکا فشار قوی از سایت نوین لوله

در نهایت

لوله های مسی چندین دهه است که به عنوان خطوط آبرسانی در خانه ها استفاده می شود و احتمالاً آنها را در زیر کابینت یا بالای سر در زیرزمین خانه خود دیده اید. اکثر مردم می‌دانند که لوله ‌ها قطرهای مختلفی دارند، اما چیزی که ممکن است متوجه نباشید این است که برخی از انواع لوله ‌های مسی ضخیم‌تر از بقیه هستند. دانستن تفاوت بین انواع لوله ‌های مسی و بهترین کاربرد برای هر کدام، به شما کمک می‌ کند هنگام شروع یک پروژه تعمیر یا نوسازی لوله ‌کشی در خانه، انتخابی آگاهانه داشته باشید.

 

یک پاسخ

  1. با سلام
    در پروژه شخصی نیاز به 2500 متر لوله مسی از سایز 6 الی 28 با ضخامت های 0.75 الی 1 م م میباشد.
    لطفا در صورت امکان تامین بفرمایید تا تماس بگیریم با دفتر
    با تشکر

دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط برای شما

از مقالات فنی تا راهکارهای عملی؛ اطلاعاتی که پروژه‌های شما را به سطح جدیدی می‌برد.